Thursday, September 17, 2009

Kehadiran Syawal 1430H

Kad raya khas dari Qayyum
(klik untuk gambaran lebih besar)

Dikesempatan ini, saya ingin mengucapkan ribuaan kemaafan kepada seluruh pembaca blog saya yang tidak seberapa ini.Moga kalian mendapat barakah disetiap apa yang kita lakukan. InsyaAllah raya tahun ni, seperti raya-raya tahun lepas (kerumah saudara mara, 'bakal zaujah' di Pasir Mas Kelantan dan sahabat handai sekitar Kelantan).

Maaf kepada saudara Razin Mestica kerana saya tidak sempat kesana setelah dijemput 2 kali raya (2 tahun) sudah sebab dengan masalah sedikit. InsyaAllah jika tidak raya pun, saya akan kesana juga. Jika berkesempatan, saya juga akan kerumah taqie NICE, Ustaz Amiri Ab. Ghani (pensyarah KIAS) dan Abang Azwan Far East serta ramai lagi. Sahabat-sahabat di Komuniti teman Inteam (KTI) juga tidak ketinggalan yang berada di Kelantan, Aliff, myinteam, nailorfa87, are_islam
dan ramai lagi. Tidak lupa juga sabahat saya di Hospital Universiti Sains Malaysia di Kelantan, saudari Aadilah (RO) , Amalina (UM), Baini dan Nik Roslina (UUM).

Saya menghulurkan 10 jari saya memohon keampunan segala salah silap apa yang saya lakukan selama kita berukhwah. InsyaAllah semoga diampunkan Yang Maha Pencipta.


Seribu kemaafan kuselitkan dengan kata pujangga
mengungkapkan kata rindu sang jauh
tercalit rasa sayang pada penerima kad ini.

Kenangan terindah bersama
menyelusuri liku-liku duniawi
yang begitu megah dimata manusia
dek kerana terpesongnya aqidah

Dibulan yang penuh barakah
daku hulurkan rasa keinsafan
memohon kemaafan, kuhulurkan 10 jari jemariku
tanda kehinaan pada diri

Ramadhan menghilangkan dirinya
Syawal pula timbul dan terus menjelma
pohon daku lafazkan kata-kata indah
menceriakan suasana suka yang berpanjangan
Nukilan Khas : Qayyum

5 comments:

HasDila85 said...

takde ape yg nak dimaafkan qayyum..kira 0-0 la ya...

Selamat Hari Raya jugak..moh raya Peghok =)

kad raya tu kene print sendiri ke?hee..gurau ja

Muhammad Qaf Qayyum Mukhtar said...

kad raya tuh sepatutnya saya kene bg sorg 1 hari ni jgk tp transport x de nak gi print. raya kat peghok di gua kek lok tong ker? ade patung la, x mau la raya di gua..di rapat setia ok gak.

HasDila85 said...

hoho....tuntut lps raya la kad tu..
ish3 raye rapat setiala..bt gajah pun bleh...

Muhammad Qaf Qayyum Mukhtar said...

InsyaAllah kad khas raya ttp saya akan bg juga pada kalian.

IMCurtain said...

Selamat Hari Raya Aidifitri dan Selamat Bercuti dari IMCurtain.com . Berhati-hati di jalan raya.

p/s: Kami ingin menjemput anda semua menyertai komuniti blogger kami di Malaysian Blogger Community