Friday, January 15, 2010

Pada Suatu Hari...

Pada suatu hari, seorang wanita bertudung pergi ke kedai baju untuk membeli sepasang baju kurung.
Tidak lama kemudian, datanglah seorang wanita beragama islam yang berpakaian seksi. Dia memakai baju tidak berlengan dan mini skirt. Wanita itu mula-mulanya ingin bertanya tentang rupanya sama ada cantik atau hodoh. Walaupun wanita bertudung itu tidak suka akan cara wanita berpakaian seksi itu, tetapi dia tetap berkata CANTIK.

Selepas itu, mereka berbual. Apabila wanita bertudung itu menyebut nama ALLAH, wanita berpakaian seksi itu pun berkata "SAYA TIDAK PERCAYA ALLAH!"
Wanita bertudung itu hairan lalu bertanya.

Wanita berpakaian seksi itu menarik tangan wanita bertudung lalu menunjuk ke arah jalan raya. Wanita berpakaian seksi itu berkata "KALAU ALLAH WUJUD, TUNJUKKAN SAYA DI MANA DIA BERADA!
Wanita bertudung itu berhenti lalu berfikir.

Ketika itu, angin bertiup kencang. Wanita bertudung itu mendapat akal, dia berkata ¿KITA MEMANG TIDAK TAHU DI MANA ALLAH, TETAPI SAYA AKAN BUKTIKAN BAHAWA ALLAH ITU WUJUD.¿
Wanita berpakaian seksi itu melihat wanita bertudung itu sambil tersenyum.
Wanita bertudung itu kata, DAPATKAH KAMU MERASAKAN ANGIN YANG SEDANG BERTIUP KENCANG?
YE, KENAPA? Jawab si wanita yang seksi itu.

BAIKLAH, DAPATKAH KAMU MELIHAT ANGIN ITU? Tanya wanita bertudung itu.
SUDAH TENTULAH TIDAK. Jawab si wanita yang seksi itu.
YES! THAT'S THE POINT! Kata wanita bertudung itu dengan kuat.
AKU TAK FAHAMLAH Wanita yang seksi itu kelihatan buntu.
KAMU DAPAT MERASAKAN ANGIN, TAPI TIDAK DAPAT MELIHAT ANGIN ITU. SAMA JUGA DENGAN ALLAH, JIKALAU KAMU PERCAYA AKAN-NYA DAN CUBA MENJADI MANUSIA YANG SOLEHAH, KAMU AKAN MERASAKAN KEWUJUDAN ALLAH. Jelas wanita bertudung itu.
OK, SAYA AKAN CUBA MENJADI MANUSIA YANG SOLEHAH. TERIMA KASIH. Wanita berpakaian seksi itu senyum. Sejak hari itu mereka menjadi sahabat yang baik.

No comments: